Περιοχή μέλους Χρήστης Συνθηματικό Είσοδος Εγγραφή Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Ημερομηνία / Ώρα
Νέα της στιγμής :
img
ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2021print
Πολιτική - 22/11/2021 07:45
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣΑ 2021

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Ανατροπή – Σκέψου έξω από το Κουτί

 

Α. ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Τι Σημαίνει Ανατροπή;

Σημαίνει Ανατροπή του Μοντέλου Διαχείρισης

Σημαίνει Ανατροπή του Τρόπου Σκέψης

Σημαίνει Ανατροπή του Επαγγελματικού Συνδικαλισμού

Σημαίνει Απεξάρτηση από Κομματικούς Μηχανισμούς

Σημαίνει Στήριξη των Αδύναμων Δικηγόρων

Σημαίνει Στήριξη των Νέων Δικηγόρων

Σημαίνει Άνοιγμα στο Μέλλον

Σημαίνει Συνεχής Επιμόρφωση

Σημαίνει Επαναφορά του Κύρους των Δικηγόρων

Σημαίνει Αύξηση της Δικηγορικής Ύλης

 

Β. ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΘΕΣΗ 1: Δημιουργία Πανεπιστημίου από τον Δικηγορικό Σύλλογο και Δημιουργία Προγραμμάτων επιμόρφωσης από τον «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» ή νέο φορέα.

              ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Επιδίωξη ίδρυσης Πανεπιστημίου από τον ΔΣΑ με Νομική και Οικονομικές Σχολές, με μεταπτυχιακά προγράμματα και συνεργασίες με ξένα Πανεπιστήμια. Επιπλέον δημιουργία προγραμμάτων e-learning σε τομείς που υπάρχει ζήτηση από δικηγόρους σε οποιονδήποτε τομέα, καθώς και εισαγωγή προγραμμάτων ξένων Πανεπιστημίων και μεταγλώττισή τους. Τα προγράμματα θα είναι ανοιχτά σε όλους, αλλά θα προσφέρονται στους δικηγόρους με 50% έκπτωση και χορήγηση υποτροφιών σε ασκούμενους και νέους δικηγόρους.

Όσα από τα ανωτέρω μπορούν να λειτουργήσουν άμεσα από την Α.Κ.Κ.Ε.Δ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», ή με άμεση ίδρυση νέου φορέα θα λειτουργήσουν μέσα στην επόμενη τετραετία.

              ΟΦΕΛΟΣ: Συνεχής επιμόρφωση των Δικηγόρων, αύξηση του κύρους του ΔΣΑ και άνοιγμα προς τους κοινωνικούς φορείς και την ίδια την κοινωνία, καθώς και νέες θέσεις εργασίας για δικηγόρους που θα διδάσκουν.

 

ΘΕΣΗ 2: Κανένας Δικηγόρος χωρίς χώρο συνάντησης και Γραμματειακή υποστήριξη

              ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Δεδομένης της μεταφοράς της έδρας μεγάλου αριθμού Δικηγόρων στην οικία τους θα πρέπει να διαμορφωθούν χώροι, που τα μέλη του ΔΣΑ να μπορούν να συναντούν πελάτες τους. Προτείνεται η μίσθωση κτιρίου και εξοπλισμός αυτού προκειμένου κάθε δικηγόρος να έχει τη δυνατότητα συνάντησης σε διαφόρων μεγεθών αίθουσες (ανάλογα με τις ανάγκες του). Στο ίδιο κτίριο προτείνουμε να λειτουργεί εντευκτήριο ως χώρος συνάντησης δικηγόρων μεταξύ τους, αλλά και εστιατόριο με χαμηλές τιμές μόνο για δικηγόρους που θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες.

Παράλληλα, όποιος δικηγόρος επιθυμεί, θα μπορεί να ζητά και γραμματειακή υποστήριξη.

              ΟΦΕΛΟΣ: Κάθε δικηγόρος θα μπορεί να ασκήσει το επάγγελμά του με αξιοπρέπεια, θα διεξάγονται στο κτίριο διαμεσολαβήσεις, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί χώρος συνάντησης των δικηγόρων, όπου θα έχουν και τη δυνατότητα να μειώσουν τα καθημερινά έξοδα εστίασης με καλή ποιότητα και χαμηλές τιμές.

 

ΘΕΣΗ 3: Δημιουργία θεσμού «ΒΟΗΘΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ»

              ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Σε συνεργασία με την πολιτεία θα επιδιώξουμε να δημιουργηθεί θεσμός ΒΟΗΘΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ. Βοηθός Δικαστή θα διορίζεται αποκλειστικά όποιος έχει την ιδιότητα του δικηγόρου. Η θητεία του θα είναι πενταετής και ο δικηγόρος θα τελεί σε αναστολή ασκήσεως του επαγγέλματος.

              ΟΦΕΛΟΣ: Μεγάλος αριθμός δικηγόρων θα απορροφηθούν από το Ελληνικό Δημόσιο και θα υπάρξει επιτάχυνση της δικαιοσύνης. Παράλληλα, οι δικηγόροι – Βοηθοί Δικαστές θα έχουν τη δυνατότητα να εισέρχονται στη συνέχεια στο Δικαστικό Κλάδο, αλλά και ως δικηγόροι θα έχουν αποκτήσει μια μεγάλη εμπειρία από τη θητεία τους.

 

ΘΕΣΗ 4: Αναβάθμιση της Τράπεζας Νομικών Πληροφοριών, ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών INLAW.GR

              ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Θα πρέπει να υπάρξει αναβάθμιση της Τράπεζας Νομικών Πληροφοριών «ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ» και εξέλιξή της με προσθήκη υπηρεσιών, όπως σύνδεση κωδίκων με την νομολογία, αρθρογραφία, σχολιασμός δικαστικών αποφάσεων. Παράλληλα, εφόσον εκλεγούμε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ, στην πρώτη συνεδρίαση ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ INLAW.GR για όλα τα μέλη του ΔΣΑ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη προσφορά που έχει γίνει ποτέ από ένα υποψήφιο Συνδυασμό προς τον ΔΣΑ.

              ΟΦΕΛΟΣ: Οι δικηγόροι θα αποκτήσουν σύγχρονα εργαλεία για την εργασία τους και θα εξοικονομήσουν χρόνο και οικονομικά μέσα που θα μπορούν να διαθέσουν σε άλλες ανάγκες τους.

 

ΘΕΣΗ 5: Δημιουργία Επιτροπής Σύνταξης Σχολιασμένων Κωδίκων, Βιβλίων και επίκαιρης αρθρογραφίας

              ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Θα δημιουργηθεί Επιτροπή που θα συνεργάζεται και με τους συνεργάτες του Νομικού Βήματος και τις Νομικές Σχολές, προκειμένου να συνταχθούν Ερμηνείες Κωδίκων και σημαντικών νόμων κατ’ άρθρο, καθώς και επιλογή νομικών θεμάτων επικαιρότητας, που θα αναλύονται από εξειδικευμένους δικηγόρους, δικαστές και Πανεπιστημιακούς για την διευκόλυνση των μελών του ΔΣΑ. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί και βιβλιοθήκη ψηφιακών βιβλίων που θα συντάσσονται από ιδιώτες δικηγόρους και θα εκδίδονται - από τον ΔΣΑ και την ΤΝΠ Ισοκράτης.

ΟΦΕΛΟΣ: Οι δικηγόροι μέλη του ΔΣΑ θα αποκτήσουν αξιόπιστους Κώδικες με Ερμηνεία αναφοράς, δεν θα αιφνιδιάζονται από τις συνεχείς αλλαγές της νομοθεσίας, αλλά θα ενημερώνονται για αρκετά θέματα με προσφυγή σε εκδόσεις του ΔΣΑ. Τέλος, οι με ερμηνεία Κώδικες του ΔΣΑ θα αποτελούν σημαντική, αξιόπιστη και έγκυρη πηγή αναφοράς σε δικόγραφα, αλλά και δικαστικές αποφάσεις.

 

ΘΕΣΗ 6: Δημιουργία Επιτροπών που θα συνεργάζονται με Ομοσπονδίες Επαγγελματικών Κλάδων

              ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Θα δημιουργηθούν Επιτροπές που θα συνεργάζονται με εκπροσώπους Επαγγελματικών Κλάδων.

ΟΦΕΛΟΣ: Ο ΔΣΑ θα συμμετέχει και θα παρεμβαίνει όπου θίγονται συμφέροντα επαγγελματικών κλάδων. Αυτό θα έχει ως συνέπεια την αρωγή του ΔΣΑ στα κοινωνικά δρώμενα, την στήριξη επαγγελματικών κλάδων και την αύξηση του κύρους του ΔΣΑ στην κοινωνία. Τα μέλη του ΔΣΑ θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο σε μια Επιτροπή, που θα σχετίζεται με την εξειδίκευσή τους.

 

ΘΕΣΗ 7: Δημιουργία Επιτροπής Δικαστών και Δικηγόρων για την επίλυση θεμάτων που ανακύπτουν από τις συνεχείς αλλαγές στη νομοθεσία, τη λειτουργία των δικαστηρίων και τις σχέσεις δικηγόρων και Δικαστών

              ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Σε συνεργασία με τις ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων θα επιδιώξουμε να συσταθεί Επιτροπή από δικηγόρους, και εκπροσώπους του δικαστικού και εισαγγελικού κλάδου, η οποία θα γνωμοδοτεί και θα παρεμβαίνει σε θέματα που αφορούν κυρίως σε: επικείμενη αλλαγή των Κωδίκων, αλλά και άλλων σημαντικών νομοθετημάτων, λειτουργίας των Δικαστηρίων και τις σχέσεις Δικηγόρων και Δικαστών.

ΟΦΕΛΟΣ: Η δημιουργία μιας τέτοιας Επιτροπής θα μπορεί να προλαμβάνει αστοχίες του νομοθέτη σε κρίσιμα νομικά ζητήματα, θα βελτιώσει τον τρόπο λειτουργίας των δικαστηρίων, αλλά και τις σχέσεις δικηγόρων και δικαστών.

 

ΘΕΣΗ 8: Επέκταση των ηλεκτρονικών δυνατοτήτων που δίδονται σε δικηγόρους

              ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Αν και έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχονται στους δικηγόρους θα πρέπει να επεκταθούν και άλλο. Π.χ. Στο σύστημα Solon σε συνεργασία με το portal Olomeleia θα πρέπει να μπορεί ένας δικηγόρος βάζοντας τον αριθμό μητρώου στο ΔΣΑ να μπορεί να δει ποιες δίκες είναι προγραμματισμένες, πότε θα πρέπει να καταθέσει προτάσεις στην νέα Τακτική Δικάσιμο, ποιες αποφάσεις έχουν εκδοθεί σε δίκες που συμμετείχε κλπ.

ΟΦΕΛΟΣ: Μεγαλύτερη ασφάλεια στην ενημέρωση των δικαστικών εκκρεμοτήτων του κάθε μέλους του ΔΣΑ.

 

ΘΕΣΗ 9: Ουσιαστική Άσκηση Ασκουμένων Δικηγόρων 24 μηνών

              ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Η διάρκεια άσκησης των ασκούμενων δικηγόρων θα πρέπει να επεκταθεί στους 24 μήνες εκ των οποίων 6 μήνες θα είναι στο Ελληνικό Δημόσιο, 6 μήνες σε Δικαστήρια (σε Γραμματείες, αλλά και σε δικαστές) και 12 μήνες σε δικηγορικά γραφεία (εκ των οποίων 6 μήνες εκ των 12 θα μπορούν να γίνονται εναλλακτικά σε εμπορική εταιρεία -νομικό τμήμα ή λογιστήριο-).

ΟΦΕΛΟΣ: Τα ανωτέρω σημαίνουν μεγαλύτερη εμπειρία των ασκουμένων, ευρύτερη και άμεση γνώση της λειτουργίας του Ελληνικού Δημοσίου και των Δικαστηρίων και προαιρετικά των εταιρειών, αλλά και εγγυημένο εισόδημα. Παράλληλα, θα βοηθηθεί και η ομαλότερη λειτουργία των δικαστηρίων, τα οποία είναι υποστελεχομένα, αλλά και η επιτάχυνση της έκδοσης αποφάσεων. Τέλος, μετά το τέλος της άσκησής τους οι νέοι δικηγόροι θα απορροφώνται πιο εύκολα σε δικηγορικά γραφεία.

 

ΘΕΣΗ 10: Παρατηρητήριο Δικαιωμάτων του Πολίτη και των Δικηγόρων, αλλά και διαφάνειας λειτουργίας του ΔΣΑ

              ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται συνεχώς παραβιάσεις των Δικαιωμάτων των Πολιτών, διαχωρισμός αυτών, παραβίαση συνταγματικών διατάξεων κλπ, αλλά ταυτόχρονα και παραβίαση των δικαιωμάτων των δικηγόρων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και έλλειψη σεβασμού προς το θεσμό, θα πρέπει να συσταθεί ειδική Επιτροπή που θα παρακολουθεί κάθε νομοθέτημα, δηλώσεις πολιτειακών παραγόντων που οδηγούν σε παραβίαση δικαιωμάτων, παραβίαση δικαιωμάτων δικηγόρων, μη σεβασμός αυτών και έλλειψη εξυπηρέτησής του κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, έτσι ώστε ο ΔΣΑ να παρεμβαίνει με σκοπό να αρθεί άμεσα κάθε παραβίαση και να προστατεύονται οι πολίτες, το Δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας και οι δικηγόροι. Περαιτέρω, η ίδια επιτροπή θα ελέγχει θέματα διαφάνειας της λειτουργίας του Δ.Σ.Α.

ΟΦΕΛΟΣ: Τα ανωτέρω θα έχουν ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη ασφάλεια για τους πολίτες, αναβάθμιση του κύρους του ΔΣΑ, σεβασμό του πολίτη προς τους δικηγόρους που θα αισθάνεται ότι τον προστατεύουν, αλλά και η απρόσκοπτη άσκηση του Δικηγορικού λειτουργήματος σε συνθήκες σεβασμού και ασφάλειας, όπως απαιτείται σε μία ευνομούμενη πολιτεία

 

 

Συμπερασματικά, για εμάς σημασία έχει το όραμα, η συνεχής επιμόρφωση των δικηγόρων, η αναβάθμιση του κύρους μας, η διευκόλυνση του έργου και της καθημερινότητάς μας και η προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, των κοινωνικών τάξεων και των ίδιων των δικηγόρων. Ο,τιδήποτε λιγότερο από αυτά δεν μας αξίζει.

Για εμάς δεν υπάρχουν έμμισθοι και άμισθοι δικηγόροι, υπάρχουν μόνο δικηγόροι. Κανένας διαχωρισμός. Κάθε αναβάθμιση θα πρέπει να λειτουργεί προς όφελος όλων και θέλουμε να μπορούμε να σας κοιτάμε όλους στα μάτια.

 

Σας καλούμε λοιπόν να ψηφίσετε ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ, γιατί σκεφτόμαστε διαφορετικά, γιατί είμαστε διαφορετικοί και γιατί μπορούμε να δώσουμε λύσεις στα αδιέξοδα.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

ΗΡΘΑΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ

 

 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

«ΑΝΑΤΡΟΠΗ-Κίνημα Δικηγόρων»

Υποψήφιοι Σύμβουλοι

 

 

ΑΒΔΕΛΙΔΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου

ΘΩΜΟΥ ΜΑΡΘΑ του Σπυρίδωνος

ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΕΦΗ του Βασιλείου

ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ ΕΛΕΝΗ (ΛΙΑΝΑ) του Κωνσταντίνου

ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Βασιλείου

ΚΟΡΕΛΑΣ ΠΕΤΡΟΣ του Χρήστου

ΚΟΥΚΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του Παναγιώτη

ΚΟΥΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Λουκά

ΜΑΝΩΛΚΙΔΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ (ΑΚΑΣ) του Κωνσταντίνου

ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Νικολάου

ΜΕΛΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ του Γεωργίου

ΜΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Μάρκου

ΝΤΙΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Νικολάου

ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (ΣΤΑΘΗΣ) του Δημητρίου

ΠΟΥΛΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΤΙΑ) του Κυριάκου

ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Σπυρίδωνα

ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ του Παναγιώτη

ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ του Ιωάννη

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΔΩ: 20 Σκέψεις προς ένα νέο δικηγόρο  

ΕΔΩ: ΔΩΡΕΑΝ η Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών inlaw στους νέους δικηγόρους

ΕΔΩ: Ανακοίνωση συμμετοχής στις εκλογές του Δ.Σ.Α. του ψηφοδελτίου Συμβούλων ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ και συμμετοχής του Θεμιστοκλή Χατζηιωάννου ως υποψηφίου Συμβούλου